Baragov vrtec Timeline

Kontakt

BARAGOV VRTEC

Tel.: 04 270 11 21
Gsm: 041 520-620
Mail: info@baragovvrtec.si

Vpis v vrtec

Kliknite OBRAZEC ZA VPIS ,da se odpre novo okno. Z miškinim kazalcem pojdite desno spodaj, da se pokažejo ikone. Kliknite ikono natisni.
Izpoljnjeno vlogo osebno izročite g. župniku Bojanu Likarju.

Župnija Kranj Šmartin

smartin sm

 


OBISK SKAVTOV IN PREDSTAVA ANGELA V NEBESIH

V četrtek, 19. 12. 2019, so nas obiskali skavti in nam prinesli luč miru iz Betlehema.

Ker pa so se otroci iz skupin Zvezdice in Iskrice, skupaj z Alenko, Petro, Veroniko in Katjo pripravljali na predstavo Angela v nebesih, smo se odločili, da na predstavo povabimo tudi njih. Tako smo si vsi skupaj najprej ogledali predstavo. V njej sta se angela v nebesih pogovarjala, kako bosta vsem ljudem na Zemlji povedala, da se bo v Betlehemu rodil Kralj. Eden bi rad ves navdušen novico povedal vsem kraljem in vladarjem sveta, drugi pa ga je miril in mu povedal, da bosta novico najprej sporočila pastirjem. Poleg tega je prvi mislil, da se bo Jezus rodil v palači ali gradu, pa mu je drugi angel povedal, da se bo rodil v starem, revnem hlevcu, zraven pa bojo živali in prav nihče drug. Prvi sicer ni bil čisto prepričan, da se lahko Kralj rodi v hlevcu, pa vendar sta z drugim angelom odletela na Zemljo sporočit veselo novico. In na Zemlji sta oba polna veselja in radosti oznanjala rojstvo Jezusa, ki je naš Kralj.

POSLANICA IN GESLO

Luč je tu. Čaka, da jo ponudim bližnjemu in z njenim plamenom med nama zanetim mir. Vendar se bojim ...

Česa se bojiš?

Strah me je, da moj plamen ni dovolj velik in da jaz nisem dovolj dober, da ga ponudim drugim. Kako naj jim stopim naproti, da me ne bodo odrinili od sebe? Kaj če zaradi mene zavrnejo plamen in mir, ki ju prinašam?

Res je, da nikoli ne boš dovolj dober za vse. A zakaj bi te to ustavilo?

Kako naj bi me ne ustavilo?

Nikoli ne moreš ugajati vsem, a zame boš vselej dovolj dober, ker te imam rad. Ko se tega zaveš in v svetlobi plamena, ki ga nosiš, pogledaš sočloveka, vidiš, da je tvoj brat in ne nasprotnik, tvoja sestra in ne sovražnica.

Naj potem še gorim?

Vedno. Samo z lučjo lahko preženeš temo in samo z ljubeznijo lahko prižgeš mir.

NE BOJ SE GORETI!

Copyright © 2014 Baragov vrtec. Vse pravice pridržane. Izdelava spletne strani: Art Konjedic

template-joomspirit