Baragov vrtec Timeline

Kontakt

BARAGOV VRTEC

Tel.: 04 270 11 21
Gsm: 041 520-620
Mail: info@baragovvrtec.si

Vpis v vrtec

Kliknite OBRAZEC ZA VPIS ,da se odpre novo okno. Z miškinim kazalcem pojdite desno spodaj, da se pokažejo ikone. Kliknite ikono natisni.
Izpoljnjeno vlogo osebno izročite g. župniku Bojanu Likarju.

Župnija Kranj Šmartin

smartin sm

 


SVETI KRST

V nedeljo, 12. 1. 2020, je bila nedelja Jezusovega krsta. V ponedeljek smo se o tem pogovarjali tudi z otroki. Vzgojiteljice smo po skupinah izvedele katehezo o Jezusovem krstu.

Ogledali smo si sliko v Svetem pismu. Pogovarjali pa smo se tudi o tem, kdaj in kako smo bili krščeni mi. Z g. župnikom smo se zmenili, da se dobimo v cerkvi, kjer nam bo prikazal obred svetega krsta. S seboj smo odnesli dojenčka (igračo), krstno svečo in bel prtiček, med otroki pa smo določili še mamico in očka ter dva botra. Z g. župnikom smo se najprej zbrali ob jaslicah, kjer nam je spregovoril nekaj besed o Frideriku Baragi, ki je krščeval Indijance, nato pa smo šli h krstnemu kamnu, kjer je izvedel pravi obred svetega krsta. Pri vsaki potezi nam je povedal pomen dejanja. Z vodo so dojenčkovo glavo lahko polili tudi otroci. Vohali so krstno olje, ki zelo lepo diši. Prižgali smo tudi krstno svečo in dojenčka pokrili z belim prtičkom.

Copyright © 2014 Baragov vrtec. Vse pravice pridržane. Izdelava spletne strani: Art Konjedic

template-joomspirit