Baragov vrtec Timeline

Kontakt

BARAGOV VRTEC

Tel.: 04 270 11 21
Gsm: 041 520-620
Mail: info@baragovvrtec.si

Vpis v vrtec

Kliknite OBRAZEC ZA VPIS ,da se odpre novo okno. Z miškinim kazalcem pojdite desno spodaj, da se pokažejo ikone. Kliknite ikono natisni.
Izpoljnjeno vlogo osebno izročite g. župniku Bojanu Likarju.

Župnija Kranj Šmartin

smartin sm

 


TEDEN OTROKA

V tednu otroka smo se vse skupine našega vrtca vsak dan zbrale skupaj. Počeli smo veliko zanimivih stvari in vsekakor nam ni bilo dolgčas.

Prvi dan smo spoznali poklic kovača in kovaštvo. G. Drago in Tadej Peric sta nam prikazala način kovanja, malo pa smo lahko za kladivo poprijeli tudi mi. Vsaki skupini sta podarila podkev "za srečo ujet."

 

Drugi dan smo spoznali star običaj ličkanja in rofkanja. Seveda smo oboje poskusili tudi mi. Koruzna semena smo lepili na karton. Pogovarjali smo se o tem, kaj vse lahko naredimo iz koruze. Jedli smo koruzni kruh, na koncu pa se namalicali še slastnih kokic. Ni kaj, včasih jih niso poznali, danes pa jih obožujemo in so prav tako narejene iz koruze. :-)

 

Tretji dan smo se igrali različne igre, ki so se jih igrali že naši dedki in babice, očki in mamice. Pravila za posamezne igre pa smo mogli še najti. Alenka je za nas pripravila "lov" na skriti zaklad. In ja, prav zares nas je na koncu čakal najboljši zaklad - slastne palačinke! :-)

 

Četrti dan smo se spremenili v prave peričice. Najprej smo si ogledali posnetek, kako so to počeli včasih, spoznali smo orodje - perilnik, nato pa smo se še sami lotili dela. Umazana oblačila smo najprej zmočili, jih namili s trdim milom, jih podrgnili po perilniku, jih ovili in obesli na vrv, kjer smo jih pustili, da so se posušila.

 

Copyright © 2014 Baragov vrtec. Vse pravice pridržane. Izdelava spletne strani: Art Konjedic

template-joomspirit