Baragov vrtec Timeline

Kontakt

BARAGOV VRTEC

Tel.: 04 270 11 21
Gsm: 041 520-620
Mail: info@baragovvrtec.si

Vpis v vrtec

Kliknite OBRAZEC ZA VPIS ,da se odpre novo okno. Z miškinim kazalcem pojdite desno spodaj, da se pokažejo ikone. Kliknite ikono natisni.
Izpoljnjeno vlogo osebno izročite g. župniku Bojanu Likarju.

Župnija Kranj Šmartin

smartin sm

 


PLETENJE, KVAČKANJE IN KLEKLJANJE

V mesecu januarju smo spoznali tudi tri stare obrti oziroma običaje.

Skupaj z gospo Jano, Anko in Nino smo pletli in kvačkali. Pletenje se nam je zdelo dokaj zahtevno, kvačkanje pa nam je šlo kar dobro od rok. Naredili smo si vsak svojo zapestnico. Anka nam je povedala in pokazala, kaj vse potrebujemo tako za pletenje kot za kvačkanje, našo pozornost pa so najbolj pritegnile različne kvačke. Pokazale so nam, kaj vse lahko naredimo s pletenjem in kvačkanjem: vse od kap pa do lepih majhnih oblek za punčke in dojenčke, s katerimi se tako radi igramo. 

Z gospo Ivanko pa smo klekljali. Najprej nam je pokazala, kaj vse potrebujemo: punkelj, kleklje, sukanec, ki je namenjen klekljanju, vzorec in bucike. Navdušeni smo bili nad tem, kaj vse lahko naredimo. Vzorci so nam bili zelo všeč, še posebej konj. Da pa bomo tega konja lahko izdelali, bomo morali pridno vaditi, zato smo začeli kar takoj. Z gospo Ivanko smo "premetavali" kleklje in nastajala je lepa drobna kitka. In tako osnovo že znamo. :-)

Copyright © 2014 Baragov vrtec. Vse pravice pridržane. Izdelava spletne strani: Art Konjedic

template-joomspirit